divendres, de maig 01, 2009

Biblioteca Mazinger - Mazinger Z Daizenshuu

Avui us presento el primer volum del que serà la Biblioteca Mazinger i ho faig amb un llibre que no hauria de faltar en cap col·lecció dedicada a la sèrie. Es tracta de マジンガーZ大全集 (Les obres completes de Mazinger Z).
Aquest fabulós llibre va ser publicat per primera i única vegada (no ha estat mai reeditat) el 15 de gener de 1988 per l'editorial 講談社(Kôdansha) dins la col·lecció テレビマガジン特別編集 (Edició especial de Terebi Magazine). El llibre és una autèntica joia de 240 pàgines (144 d'elles a color), que inclou tot tipus d'informació i detalls al voltant de les tres sèries que conformen la "trilogia clàssica" de Mazinger (Mazinger Z, Great Mazinger i UFO Robo Grendizer).

El nivell de detall és molt alt. Hi trobareu disseccions de les diferents obertures i tancaments de la sèrie dividits en fotogrames, anàlisis de les diferents armes dels tres robots principals amb les seves corresponents imatges, una enciclopèdia de bèsties mecàniques (機械獣), bèsties de combat (戦闘獣) i bèsties volants (円盤獣) i milers -de debò- de fotogrames més.

A la secció Mazinger Art Exhibiton hi trobareu algunes il·lustracions inèdites (com la de Yoshiyuki Hane (羽根章悦) que acompanya aquesta entrada) dels autors i/o animadors que han participat en els diferents manga o sèries de televisió.

La part en blanc i negre comença amb la història del desenvolupament de tot el projecte des dels seus inicis, amb els primers dissenys de エネルガーZ (Energer Z) on Koji s'acobla al cap del robot directament amb la seva moto.
Després encara hi trobarem més reportatges sobre joguines, llibres antics, dissenys previs i finalment una guia capítol a capítol amb totes tres sèries.

No cal dir que el llibre està completament escrit en japonès, però tan sols la quantitat de material gràfic ja fa que la seva compra valgui la pena fins i tot per aquells que no coneguin l'idioma.
És un llibre força car i difícil de trobar, però de tant en tant n'apareix alguna còpia a botigues com Mandarake a preus decents.

Mazinger a MANDARAKE (en espanyol)

1 comentari:

  1. La podies haver escrit tu la bilbioteca Mazinger!
    Deus saber-ne molt més.

    ResponElimina