divendres, de juliol 24, 2009

Shin Mazinger - La banda sonora a fons

Recentment va arribar al meu correu el paquet contenidor dels dos primers discs (真マジンガー衝撃!Z編 Original Soundtrack Vol.1 i ULTIMATE LAZY for MAZINGER) contenidors de la banda sonora i les cançons que acompanyen les imatges de Shin Mazinger.
Aprofitant la ben entesa, i encara que cadascun d'ells disposava d'una entrada prèvia, avui us presentaré aquests discs amb una mica més de detall.

Com podeu observar a les fotografies que acompanyen aquest text, els dos discs presenten unes portades més aviat sòbries, sobretot en el cas del CD de la banda sonora, que imita els discs ETERNAL EDITION que contenien la banda sonora de l'antiga sèrie MAZINGER Z publicats l'any 2002 per Columbia Music Entertainment. Aquesta disseny sobri només es veu trencat pel gegantí obi del senzill ULTIMATE LAZY que mostra la ja clàssica imatge de la nova sèrie. Les seves contraportades són igualment senzilles, així com el díptic interior, amb escassa informació. L'única serigrafia destacable és la de la banda sonora que mostra en Koji.
Però el que aquests discs no tenen en presentació ho supleixen amb el seu contigut, doncs segons el meu parer, la música que contenen és d'un nivell molt alt. Pel que fa al senzill, conté quatre cançons, dues de les quals no són més que la versió instrumental dels temes, però està clar que 感じてKnight (Kanjite Knight), -com a cançó d'obertura d'una sèrie d'animació de robots, és clar- és tot un triomf i Unforgettable days, un mig temps que no desentona en absolut.
Les coses milloren quan parlem del primer volum de la banda sonora. Tot i que l'embolcall és certament millorable, les composicions d'Akira Miyagawa són al meu parer, un homenatge ben entès i molt encertat a la música de l'antiga sèrie del robot. Evitant les referències al western tant òbvies en la partitura de Michiaki Watanabe, captura l'ànima de la sèrie amb melodies èpiques (clarament rememoratives de l'excel·lent música de MAZINKAISER) i recupera l'esperit dels 70 amb les seves melodies més alegres i rítmiques. Al primer grup, hi trobaríem peces com 敵軍信仰!(Tekigun shinkô) i la seva germana Dr.ヘル (Dr.Hell), 立ち上がれ、怒りとともに (Tachiagare, ikaritotomoni!!) i, sobretot, la poderosa 迎撃戦線 (Geigekisensen ) que, per exemple, acompanya escenes com la del baró Ashura o el Garada colpejant el Mazinger. En el segon bloc i amb un to més alegre i vital, s'hi inclouen temes com 兜甲児は止まらない!! (Kabuto Kôji ha tomaranai!!) i la seva versió rítmica, que acompanyen la sortida de Koji amb el seu planador, 暗黒寺 (Ankokuji) el tema de l'inspector amb uns fantàstics vents i guitarres disco i la moguda 出撃!パイルダー!! (Shûgeki! Pairudâ!!) entre d'altres.
Altres peces destacables són les que fan referència als personatges d'origen centreeuropeu com el Comte Brocken o el professor Heinrich Stroheim amb valsos que recorden la seva regió de provinença o l'atmosfera carregada de misteri que evoca
錦織つばさ (Nishikiori Tsubasa) d'inspiració musical japonesa.
En definitiva, un disc totalment recomanat tant per aquells que gaudiu amb la sèrie i com per aquells a qui us agradin les bandes sonores en general.

divendres, de juliol 17, 2009

Shin Mazinger - La figura de Zeus a l'International Tokyo Toy Show

Avui s'inaugurava l'International Tokyo Toy Show i com ja us havia comentat, Shin Mazinger hi té una presència destacada amb la presentació de diverses novetats relacionades amb la sèrie. Entre elles, el que podria ser l'imatge definitiva de la figura de Zeus que s'oferirà amb el cupó bescanviable que acompanyarà l'edició del Blu-ray el 25 d'agost.
Com podeu veure s'ha optat (en principi) per un acabat a l'estil estàtua de bronze que sense cap mena de dubte resultarà més elegant que no pas la versió a color del personatge que apareix la sèrie.

Potser aquesta imatge farà que els més indecisos acabin comprant la gens barata versió en Blu-ray de
Shin Mazinger. Us agrada?

L'imatge prové del bloc oficial de Shin Mazinger.

dimecres, de juliol 15, 2009

Shin Mazinger - 守護神-The guardian, nova cançó d'obertura

A partir de dissabte que ve, dia 18, la careta de Shin Mazinger canviarà, i amb ella, la cançó que l'acompanya. Amb el final de l'història dedicada al robot Donau, que ja apareixia de manera similar al manga original, dissabte passat es va tancar la primera part de la sèrie. Pel que sembla, el segon tram, serà encara més espectacular i introduirà personatges i bèsties mecàniques que ens haurien de portar molt bons records, a més d'alguns nous, és clar. Els nous capítols serviran també per presentar oficialment el God Scrander, les noves ales de Mazinger, que ja hem pogut veure en algunes fotografies de producció del nou Soul of Chogokin, que apareixerà al setembre.
La nova cançó, que porta per títol 守護神-The guardian (El déu guardià - The guardian) i que diuen que reflectirà el nou to de la sèrie, estarà novament interpretada per JAM PROJECT i es presentarà aquest cap de setmana a l'International Tokyo Toy Show 2009 on també es podrà veure (i tocar?) el nou Soul of Chogokin GX-49, Shin Mazinger amb God Scrander.

ACTUALITZACIÓ:
L'usuari OsakaGX2, que té un canal a Youtube dedicat als JAM PROJECT, ha penjat la cançó en la seva versió editada per televisió.

dijous, de juliol 09, 2009

Shin Mazinger - ...i la portada del Blu-ray


Ha trigat una mica més, però ja s'ha desvetllat quina serà la portada de l'edició en Blu-ray de Shin Mazinger. S'ha optat per un portada més sòbria i genèrica que la del DVD, probablement perquè el contenir més episodis (9 episodis pels 2 que conté el DVD) dificulta focalitzar l'atenció en un sol dels diversos esdeveniments que se succeeixen al llarg d'aquest primer tram de la sèrie. El DVD mostra elements que es corresponen amb el contingut de la sèrie fins aquell punt -episodis 1 i 2- (Juzo Kabuto i Koji sense vestimenta de combat per exemple). La icònica imatge de la part superior del cos de Mazinger es retalla contra un fons vermell de manera senzilla però amb resultats elegants. Què en penseu?